YEMEKHANE İLE İLGİLİ ALINAN ÖNLEMLER
- Yemekhanede bulunan masa ve sandalyeler çapraz oturma düzenine göre ayarlanmıştır.
- Öğrenciler 3 ayrı grup halinde (ilkokul, ortaokul, lise olarak) farklı saatlerde öğle yemeği yiyeceklerdir. Her okul kendi bünyesinde öğle yemeği saatlerinde grupları da bölerek öğrencileri yemekhaneye yönlendirecektir. Ortalama olarak aynı anda 60-65 arasında öğrenci yemek yiyecektir.
- Çatal, kaşık, bıçak, peçete ve kürdan tek kullanımlık kişiye özel olarak poşetlenecek; tuz ve karabiber de tek kullanımlık küçük poşetlerde dağıtılacaktır.
- Yemekhanemizde açık su servisi yapılmamaktadır. Aynı şekilde şişe su olarak devam edilecektir.
- Açık büfe uygulaması salgın tehdidi ortadan kalkana kadar ertelenmiştir.
- Tüm yemekhane çalışanlarının önlük, bone, siperlik, maske ve eldiven kullanımı sağlanacaktır.
- Öğle yemeği sırasında nöbetçi öğretmenler yemekhanede bulunarak düzenin sağlıklı işleyişini sağlayacaklardır.
- Her öğün sonrasında masa üstleri ve yemek servis alanlarının temizlik ve dezenfeksiyonu sağlanmaktadır. Gün sonunda çamaşır suyu ve sprey ile detaylı temizlik ve dezenfeksiyonu yapılmaktadır.
(Telafi programında öğrencilerimize yemek hizmeti verilmeyecektir.)